EGO

Några tankar

Det kan vara bra att veta lite mer om en person om man funderar på att arbeta tillsammans. Hur står det till med hälsan? Familjen? Fritiden? Politiken?

Jo tack, bara bra med hela familjen! Jag bor tillsammans med min fru i centrala Gävle och vi har nu varit gifta sedan 1 augusti 1964! Vi har två vuxna barn: en dotter med familj med ett barn i Enskede och en son med två barn i Västerås.

Min fru och jag gillar att resa och har därför inga sparpengar men vi är rika på minnen från trevliga resor. Vi hyr bostaden i centrala Gävle och äger fritidshuset i Ockelbo (Gammelfäbodarna).
Mitt kontor finns i anslutning till bostaden och därför är det dubbelt skönt att kunna åka till Ockelbo för att koppla av. Men vi har mobilt bredband i fritidshuset, så att jag kan jobba även där. Och titta på fotboll!

Jag är har tidigare varit engagerad i den lokala politiken för moderaterna i Gävle. Politiska uppdrag: ledamot i Tekniska Nämnden mm. Idag enbart partimedlem.
Varför är jag moderat? Jag uppskattar grundtanken: människans frihet! Både morfar banvakten och farfar köpmannen röstade på högern. Som banvakt på SJ antar jag att min morfar var ganska ensam om sin politiska uppfattning. Men han hävdade tankens frihet och det gör jag också! Dessutom var han en fantastisk morfar som kunde hitta på en massa bus! Han var dessutom en fantastisk sagoberättare!

Hälsan är också skaplig utan att jag överdriver den fysiska motionen. Inte alltför långa promenader och en del cykelturer passar mig bäst. Eftersom vi bor mitt i stan så kan jag klara massor av uppdrag utan att behöva ta ut bilen!

Mycket av fritiden tillbringas nu för tiden i Ockelbo i vårt fritidshus. Det är så vackert -- det känns som att bo i ett vykort!

Mina föräldrar hade livsmedelaffär i Näs, mellan Storvik och Gestrike Hammarby, när jag föddes 1943. Vi flyttade till Storvik 1958 och i samma veva såldes affären i Näs. Efter realkexamen i Storvik 1960 gick jag ett år på latinlinjen på gymnasiet i Sandviken. 1961 flyttade vi till Gävle och där blev det en termin på latinlinjen och sen hoppa jag av. Fick jobb som kontorsbud på Gävle Konsulterande Ingenjörsfirma. Där väcktes intresset för att rita hus. Värnplikten genomfördes, efter uppskov, 1964-1965. När jag muckade fick jag jobb på stadsingenjörskontoret på Gävle kommun. Tekniska Skolan öppnade en linje för utbildning till byggnadsingenjör, s k 25-öres. Efter examen i december fick jag jobb på K-Konsults Arkitektavdelning i januari 1968 och sen har det rullat på. Jag har jobbat sedan dess och är fortfarande igång på halvtid.

Sämsta minnet från livet som anställd var när AmuGruppen sa upp 8 säljare i Gävleregionen - och jag var en av dem. Men jag lyckades bli arbetsbefriad med full lön i 6 månader. Tiden användes för att läsa några kurser på Högskolan i Gävle. Min bästa lärdom av det är ett mer strukturerat sätt att skriva artiklar, reportage mm. En månad fick jag A-Kassa innan jag ordnade starta-eget-bidrag och började jobba med konsulting. Första uppdraget var som inhyrd försäljnings- och marknadschef på ViaNet i Gävle.

2007 jobbade jag som säljagent på Tiivi-fönster och vi blev erbjudna anställning, vilket jag accepterade. Alla de andra säljagenterna hoppade av, men för mig kändes det okej att få fast anställning som 64-åring! Parallellt fortsatte jag som säljagent för GestrikeMedia som sen blev mitt huvuduppdrag när jag uppnådde pensionsåldern och slutade på Tiivi.

Varför fortsätter jag att jobba när jag kunde leva pensionärsliv? Men varför ska man sluta med något som man tycker är så roligt?

PS Ego betyder "jag" på latin och är ofta det ämne man behärskar bäst, tror vi. Men vi har lite svårt att prata om oss själva i Sverige, särskilt i positiva termer. "Skryt" tycker vi när det egentligen bara är min egen uppfattning om mig själv! Varför skall man inte kunna tycka bra om sig själv? De enda som egentligen mår bra av ego-problemet är väl läkemedelsindustrin… DS

kontakta mig här »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK